Vereniging van Eigenaars

Beveiliging en veiligheid van het pand en haar bewoners staat bij  VvE’s hoog op de agenda waarbij insluiping, vandalisme of inbraak vaak centraal staan. Room Secure Beveiliging heeft uitgebreide ervaring met het beveiligen van VVE’s op het gebied van bouwkundige, elektronische en organisatorische maatregelen.

Wat doet Room Secure Beveiliging zoal voor een VvE:

  • Opstellen protocollen en huisregels om de veiligheid te vergroten;
  • ontwikkelen en aanleggen COS (Camera Observatie Systemen) in het collectieve gedeelte van het pand;
  • schrijven van privacy protocol/camera protocol voor beveiligingscamera’s gericht op de inzet van camera bewaking bij VvE;
  • ontwikkelen en aanleggen van een Intercom Systeem met geïntegreerde camera voor een beter deur-opening-beleid;
  • verbeteren van het hang en sluitwerk op cruciale punten van het pand zoals inbraakstrips en kerntrekbeveiliging;
  • het aanleggen van toegangscontrole systemen, elektrische sloten en analoge sluitplannen met SKG certificaat cilinders;
  • beveiligen van de individuele woonobjecten binnen de VvE waarbij er aantrekkelijke kwantumkortingen worden gerealiseerd.

Room Secure Beveiliging biedt u de mogelijkheid om een kosteloze audit te laten uitvoeren. Onze beveiligingsexpert (T.B.V.)  is wettelijk bevoegd (Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus) om uitspraken te doen over de staat van de beveiliging. Hij bespreekt met u de risico’s,  kwetsbare punten en geeft concreet advies om de beveiliging te verbeteren.

Vervangen intercomsysteem voor video intercom

De afgelopen jaren merken wij dat de eerste audio intercomsystemen die zijn aangelegd in de jaren 90 aan vervanging toe zijn. Wij krijgen dan ook regelmatig aanvragen van VvE’s of VvE beheerders om bestaande intercominstallaties te vervangen voor een video intercomsysteem. Bij een video intercom kunt u vanuit uw appartement naast spreken met de persoon de persoon ook zien. Dit is een grote verbetering voor een goed deur openingsbeleid voor appartementencomplexen. Omdat de bekabeling die wij in gebouwen aantreffen verschillend is werken wij met verschillende intercom merken om zo in staat te zijn altijd een maatwerkoplossing te kunnen leveren voor de video intercom in uw appartementencomplex. Maatwerk in bijvoorbeeld het door koppelen van de intercom naar een mobiele telefoon of in het plaatsen van een tweede camera aangesloten op het intercomsysteem zodat een groter gebied kan worden bekeken alvorens de deur wordt geopend.

VvE Camera Protocol en AVG (Privacy Wetgeving)

Room Secure Beveiliging heeft de juridische kennis om u als VvE te helpen met het opstellen van een camera protocol gericht op de verwerking van video beelden die zijn gemaakt door de beveiligingscamera’s. Met name de nieuwe AVG heeft consequenties voor de inzet en het gebruik van cameratoezicht bij Vereniging van Eigenaars.

Er zijn (op aanvraag) referenties beschikbaar en het is desgewenst mogelijk om te kijken bij één van de panden waar Room Secure Beveiliging de beveiliging georganiseerd heeft.

Heeft u als VvE vragen omtrent beveiliging, intercomsystemen, privacy AVG protocollen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Room Secure Beveiliging via 020-3312968 voor het maken van een afspraak.